Møbelkjeden flytter til Harstad sentrum

I april åpner Skeidar helt ny butikk i andre etasje i Bertheustorget.

Det bekrefter kontraktsforhandler Gunnar Aamot Hansen i Nordic Eiendom.
– Vi har inngått en avtale med kjeden der de skal leie rundt 2.500 kvadratmeter. I tillegg blir det bygd et midlertidig lager på 400 kvadratmeter i Norlines-lokalene, sier han.

Hansen mener dette er en meget gledelig nyhet for sentrum, og han er sikker på at en så stor aktør vil trekke folk til byen.
– Vi snakker tross alt om en bedrift som årlig omsetter for rundt 20 millioner kroner. Jeg er sikker på at dette er et positivt signal i den pågående sentrumsdebatten, sier han.

Leieavtalen er på syv år med opsjon på flere år
– Skeidar-etableringen er en del av helhetstanken i det nye store senteret som vi starter byggingen av til høsten. Når alt blir ferdig snakker vi om et senter inklusiv parkering og leiligheter på mellom 30.000 og 40.000 kvadratmeter, sier han.

Det var i 2004 Skeidar kjøpte Bohus-butikken i Medkila av Stian Berg. Årene i Harstad har ikke vært hyggelig lesning for eierne. Resultatene har vært knallrøde, senest i 2017 gikk de med 2,2 millioner i underskudd før skatt. Omsetningen de siste årene har ligget på fra 19 millioner til 21 millioner. Etter det Harstad Tidende kjenner til har husleien vært på vel tre millioner kroner. I årenes løp har det vært en rekke butikksjefer, ingen av disse har klart å snu skuta. Rett etter at siste nyttårsrakett har sluknet starter de med ombyggingen av Bertheus. Skeidar skal ha hele andre etasje, noe som betyr at flere butikker vil få ny plassering i senteret.
– Vi kommer til å bruke flere millioner kroner på å skape et attraktivt bysenter. Vi oppgraderer lokalene slik at de vil fremstå som moderne og attraktive.

Skal skape noe unikt
Regionsjef i Skeidar Geir Strøm-Jensen lover en helt nytt møbelkonsept midt i bykjerna.
– Jeg kan ikke røpe alle våre planer for 2019, annet enn at kundene virkelig har noe å se fram til. Møbelbutikken vil bli topp moderne, men også sjarmerende. Det gamle bygget mitt i senteret kommer vi til å bruke for å skape noe unikt, sier han.

Han innrømmer at beliggenheten i Medkila ikke har vært perfekt. Det ser man på resultatene som har vært røde, foruten 2014 da de gikk med 63.000 kroner i pluss.
– Vi tror dette blir en helt ny tid for oss i Harstad. Konkurransen er knalltøff, men vi har meget stor tro på det nye konseptet. Butikken blir litt mindre enn i dag, men mye mer moderne, og vi får alt på en flate, sier regionsjefen.

Egen vareutlevering
I tillegg lover Strøm-Jensen en enda bedre kundeopplevelse.
– Kundene skal slippe å bære varene gjennom senteret. Det blir bygd et eget utleveringssted på Larsneset. Kundene kan kjøre helt inntil, de trenger nesten ikke gå ut av bilen for å få varene på plass, sier han.

Del denne artikkelen